Seurakunnat PDF Tulosta Sähköposti

Vapaalla katolisella kirkolla on kaksi seurakuntaa: Helsingin seurakunta, joka on omistettu Pyhälle Marialle, ja Porin seurakunta, joka on omistettu Pyhälle Äidille. Vuoden 2007 alussa Pyhän Marian seurakunnan jäsenluku oli 61, ja Pyhän Äidin seurakunnan 81.

Pyhän Marian seurakunnan kirkkoherra on Erkki Solman. Pyhän Äidin seurakunnan kirkkoherran tehtäviä hoitaa toistaiseksi piispa Göran Bärlund.

Julkista toimintaa on seuraavilla paikkakunnilla: Helsinki, Turku, Tampere, Jyväskylä, sekä Matku (hiljentymispäivät kesäisin Kreivilän kurssikeskuksessa).

Helsinki: Eukaristia eli Messu tai Sakramentin siunaus tai Parantamispalvelus on joka sunnuntai, kesällä harvemmin. Seurakunnasa on kolme pappia, sekä diakonissoja ja palvelijoita. Kirkkohuone: Franzeninkatu 5 C.

Turku: Eukaristia eli Messu tai Sakramentin siunaus tai Parantamispalvelus on 1-2 kertaa kuukaudessa, kesällä harvemmin. Turussa on piispa, kolme diakonissaa ja palvelijoita. Kirkkohuone: Brahenkatu 15 A 22.

Tampere: Ei toimintaa toistaiseksi.

Jyväskylä: Eukaristia eli Messu yleensä kerran kuukaudessa talviaikana ja lisäksi iltamenot. Jyväskylässä on piispa ja palvelijoita. Kirkkohuone: Kauppakatu 5 (piharakennus).

Matku: Vuotuiset hiljentymispäivät Kreivilän kurssikeskuksessa, yleensä heinäkuussa. Monipuolinen seremoniallinen ja muu ohjelma.

Lisäksi seurakunnissa toimii useita Maria-sisaria (Order of Our Lady).

Helsingissä ja Turussa  toimivat myös kirkon opintopiirit, jotka ovat kaikille avoimia.